دبیرکل اتاق بازرگانی بوشهر
اصلاح ساختار مزارع پرورش میگو، راه حلی اساسی برای رونق دهی و توسعه صنعت آبزیان

اصلاح ساختار مزارع پرورش میگو

دبیرکل اتاق بازرگانی بوشهر، عبدالرسول غلامی، در همایش ملی اصلاح ساختار پرورش میگو، بر ضرورت پایش، کنترل و پیشگیری در این صنعت تأکید کرد. وی با اشاره به تجربیات موفق کشور ویتنام در زمینه مدیریت بیماری‌های مرتبط با پرورش میگو، بر لزوم انتقال این دانش به استان بوشهر و دیگر مناطق کشور تأکید نمود.
غلامی گفت: «بیماری‌ها بخش اجتناب‌ناپذیری از حیات موجودات زنده هستند و میگو نیز از این قاعده مستثنی نیست. اما رویکرد کشورهای موفق در زمینه کنترل بیماری از جمله ویتنام به موضوعات *پایش دقیق، کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها*، می تواند الگویی ارزشمند برای صنعت پرورش میگوی کشور باشد.»

وی همچنین به حساسیت ویژه بر کنترل و تریت منت آب در آن کشور اشاره کرد و افزود: « آب مورد استفاده در مزارع پس از انجام پایش‌های دقیق وارد چرخه مصرف و به مزارع منتقل می‌شود. این فرایند تضمین می‌کند که آب عاری از آلودگی باشد و از انتشار بیماری‌ها جلوگیری شود.»
دبیرکل اتاق بازرگانی بوشهر همچنین از اهمیت نرسری در مراحل مختلف پرورش میگو سخن گفت و بیان کرد که نرسری –چه بسا نرسری دو مرحله ای– می‌تواند به کنترل بیماری و پیشگیری از تلفات دهی آن, کمک کند . ایشان ادامه دادند: « این موضوع باعث می شود مدت ماندگاری میگو در یک مکان ثابت کمتر شده و با پایش مستمر ,کنترل آلودگی محیط را به حداقل رسانده و به عبارتی مدت زمان ماندگاری میگو در مزرعه اصلی که به نصف –به صورت تقریبی–، کاهش یافته و با توجه به این مهم,غذاهایی که در کف فارم هستند,قطعا کمتر آلوده شده و زمینه رشد بیماری به حداقل و چه بسا به صفر می رسد.»
غلامی از اقدامات این کشور در زمینه کنترل روزانه میگوها نیز یاد کرد و افزود: «در ویتنام، پانکراس میگو به‌ طور روزانه و به شکلی ساده و با میکروسکوپ بررسی شده و با رویت هرگونه نشانه ای از این بیماری, در سریع‌ترین زمان ممکن,نسبت به آغاز فرایند کنترل و درمان بیماری, اقدام می نمایند.
. این روش ساده به کاهش خسارات ناشی از بیماری کمک شایانی کرده است ,چرا که اعتقاد دارند با توجه به دوره زمانی ۳۰ الی ۴۵ روزه از آغاز بیماری تا مرحله ی حاد و تلفاتی شدن ان,می توان با تشخیص به موقع بیماری,امکان درمان کم هزینه و بدون خسارت ان را فراهم نمود.»

وی به برنامه‌های آینده اتاق بازرگانی بوشهر نیز اشاره کرد و گفت: «با هماهنگی‌های انجام‌شده، قرار است در نیمه دوم بهمن ماه ، و طبق هماهنگی های به عمل آمده,متخصصان ویتنامی به استان بوشهر سفر کنند و کارگاه و دوره‌های آموزشی لازم را برای پرورش‌دهندگان برگزار کنند.

دبیرکل اتاق بازرگانی بوشهر در پایان اظهار امیدواری کرد که این اقدامات منجر به ارتقای سطح کیفی و کمی صنعت پرورش میگو در کشور شود و زمینه‌های پیشگیری و مدیریت بیماری‌ها به بهترین شکل ممکن فراهم گردد.