اعضا هیات نمایندگان اتاق در نشست با عبدالکریم جمیری نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی و رییس مجمع نمایندگان استان به بیان نقطه نظرات خود پیرامون مسائل اقتصادی استان پرداختند.
اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بوشهر- واحد روابط عمومی: رئیس و اعضا هیات نمایندگان اتاق در نشست با عبدالکریم جمیری نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی و رییس مجمع نمایندگان استان به بیان نقطه نظرات خود پیرامون مسائل اقتصادی استان پرداختند.
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر گفت: با توجه به اینکه کشور در آستانه روی کار آمدن دولت جدید است انتظار میرود از نظریات مشورتی اتاق بازرگانی در انتخاب مدیران اقتصادی استفاده شود زیرا سربازان خط مقدم اقتصاد کشور همین فعالان اقتصادی هستند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بوشهر، خورشید گزدرازی در این نشست افزود: اتاقهای بازرگانی طبق قانون مشاور قوای سهگانه کشور میباشد که امیدواریم با تعامل و بهرهگیری بیشتر از ظرفیتهای اتاقهای بازرگانی شرایط کار برای بهبود وضعیت اقتصادی و رونق کسب و کار در کشور فراهم شود. زیرا هم افزایی اتاق بازرگانی و مجلس زمینه سازه بهبود فضای کسب و کار و رشد و تعالی اقتصادی کشور بخصوص در سال تولید پشتیبانیها و مانعزداییها میباشد.
باباخانی: دولت و مجلس نظرات بخش خصوصی در تصمیمات خود نادیده نگیرند. عضو هیات نمایندگان اتاق گفت بخش خصوصی انتظار دارد دولت و نمایندگان نظرات آنها را که از ارکان اصلی اقتصاد کشور هستند نادیده نگیرند. حسین باباخانی در ادامه افزود با اعمال سامانه جامع تجارت یک در هزار سهم شرکتهای که محل عملیات آنها در بوشهر است اما دفتر آنها در تهران به استان نمیرسد و این باعث اعتراض اکثر اتاقهای بازرگانی کشور هم شده است. وی در ادامه افزود به دلیل پراکندگی قوانین صادر کنندگان ما دچار مشکلات جدی شدهاند که ضرورت دارد در قوانین بازنگری شود.
شریفپور: پیشنهادی جهت آرامش در اقتصاد کشور. علی اکبر شریفپور نیز با بیان اینکه مسائل و مشکلات مالیاتی فعالان اقتصادی از سالهای گذشته در اتاق ایران مطرح کردیم و نشستهای با حضور مدیران سازمان مالیاتی داشتهایم که بتوانیم مشکلات فعالان اقتصادی حل کنیم. وی افزود در خارج از کشور مالیات بر صادرات و واردات در اظهارنامه میبندند ما پیشنهاد دادیم این امر در ایران عملیاتی شود که باعث یک آرمش در حوزه اقتصاد میشود.
موسوی: تدابیری برای رونق تولید و حذف موانع کسب و کاراتخاذ شود. سید جبار موسوی نیز با بیان اینکه دغدغه فعالان اقتصادی زیاد است ما مرزدارانی هستیم که افتخار به مرزبانی خود از این سرزمین میکنیم اما توجهی به ما نشده است. وی افزود در حالی که کالا برای خروج از گمرک همه تشریفات قانونی خود طی میکند و نیروی انتظامی در گمرک حضور دارد اما توقف کالا در خروجیهای استان به ظن قاچاق به یک معضل برای فعالان اقتصادی تبدیل شده است که انتظار داریم که رسیدگی به این دغدغه فعالان اقتصادی شود. وی در پایان خواستار اتخاذ تدابیری برای رونق تولید و حذف موانع کسب و کار شد.
موحد فر: معادن نقش مهمی در رونق تولید دارند. عضو هیات نمایندگان اتاق گفت معادن نقش مهمی در رونق تولید و ارز آوری برای کشور دارند و باید مسائل و مشکلات آنها حل شود عباس موحد فر در ادامه افزود در سال ۷۴ توانستیم ۵هزار ماشین آلات راهسازی و معدنی وارد کردیم که برای توسعه کشور نقش بسیار مهمی داشتند. وی افزود ممنوعیت صدور مجوز و انحصاری شدن واردات ماشین آلات راهسازی و معدنی باعث ورود دلالی به این بخش شده که با توجه به کمبود ماشین آلات در این حوزه باید تدابیر جدی اتخاد شود.
رییسی: ۶میلیون اصله نخل در استان نیازمند سمپاشی هوایی هستند. عضو هیات نمایندگان اتاق گفت حوزه کشاورزی استان پتانسیلهای بسیار زیادی دارد و کشاورزان انتظار تصمیمات ویژه حمایتی دولت دارند. حیدررییسی در ادامه افزود با توجه به مشکلات خشکسالی که باعث شیوع آفات خرما شده است ضرورت دارد تمهیدات لازم برای سمپاشی ۶میلیون اصله نخل استان با هواپیما سمپاش انجام شود. وی ارائه تسهیلات کم بهره جهت خرید ماشین آلات کشاورزی یکی از نیازهای جدی کشاورزان استان دانست که باید در دستور کار قرار گیرد. رییسی جذب اعتبار بیشتر جهت تکمیل سد دالکی و خائیز و همچنین ارایه تسهیلات جهت آبیاری نوین اراضی کشاورزی ضروری است. وی خواستار استفاده از پنلهای خورشیدی در باغهای و مزارع میگو جهت تامین برق این اراضی با توجه به مشکلات برق مزارع شد. رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ماندن خرماها در سرخانهها باعث ضرر و زیان به باغ داران شده که ضرورت دارد برای آن راهکار جدی دیده شود. وی ایجاد شهرک خرمایی که میتواند تحول جدی در عرصه صنعت خرما استان ایجاد کند نیاز به حمایت ملی و استانی دارد. رییسی در پایان از برگزاری جشنواره خرما در آبان ماه سال جاری خبر داد و خواستار حمایت از این رویداد شد.
امیدی: وقتی تولید افزایش پیدا کند به سمت صادرات میرود. امیدی عضو هیت نمایندگان اتاق گفت نظریهپرداز اقتصادی که در تهران نشسته نمیشود برای کل کشور تصمیمی بگیرد که باعث آسیب به برخی اقشار پایین جامعه میشود. وی افزود وقتی تولید افزایش پیدا کرد به سمت صادرات میرود همانطور که رهبرمعظم انقلاب در دو سال اخیر در شعارهای سال خود بر رونق تولید و رفع موانع تاکید کردند.
پورجم: قوانین اقتصادی کشور نیاز به اصلاح و تغییر دارد. ندیر پورجم عضو هیات نمایندگان اتاق گفت به عنوان نماینده مجلس که در امور تقنینی هستید با توجه محتوای صحبتهای همکاران متاسفانه کشور دچار یک بیبرنامگی اقتصادی یا یک سراسیمگی اقتصادی مواجه است که تمامی اینها ریشه در قوانین بیماری دارد که در زمینه اقتصاد وجود دارد و تمامی عرصههای اقتصاد کشور از جمله مالیاتی، تامین اجتماعی، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قوانین امور گمرکی و… قوانین بیماری هستند که در چند سال اخیر بازنگری نشده و بسیاری از قوانین ذی اثر در اقتصاد با همدیگر در تضاد و تعارض هستند. وی افزود این قوانین باعث شده آیین نامه اجرایی آنها هم ناکارامد باشد در سطح اجرا دستور العملها و آیین نامههای اجرایی قابل تفسیر باشند و بدنه کارشناسی تفسیر به رای کند و همین امر باعث شده در تمامی عرصههای اقتصاد دچار شکست شویم. پورجم خاطر نشان کرد اگر بخواهیم اقتصاد به ریل خود برگرددو جامعه ما از وضعیت نامناسب اقتصادی نجات پیدا کند چارهای نداریم. قوانین مخل کنار بگذاریم و بازنگری کنیم. وی در ادامه گفت انتظار ما از جنابعالی این است اول باید جلو تصویب قوانین مخل فضای کسب و کار بگیرید و دوم بایستی قوانین اقتصادی به سرعت و در سطح وسیع مورد بازیابی و ارزیایی مجدد قرار گیرد و نکاتی که مورد اخلال است حذف با اصلاح شود یا مواردی به قوانین اضافه شود.