رییس اتاق بازرگانی بوشهر با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی و تولیدی استان گفت تولید ۱۷۰ هزار تن خرما از جمله این ظرفیتها میباشد
خورشید گزدرازی در همایش ملی خرما بوشهر اظهار داشت: استان بوشهر با شش میلیون اصله نخل و تنوع فوقالعاده از تولید محصول سومین تولید کننده خرما در کشور است که با تولید ۱۷۰ هزار تن محصول موجبات ارزآوری به کشور آن هم در شرایط سخت و تحریمی فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه بخشی از این محصول به کشورهای مختلف از جمله آورآسیا، آسیای شرقی، پاکستان، حوزه خلیجفارس صادر میشود گفت: با توجه به مزیتهای این محصول در استان بوشهر و ظرفیت کم نظیر آن در ایجاد اشتغال، ارزآوری و تأمین امنیت غذایی و به تبع آن امنیت اجتماعی ضروری است مدیران و مسئولان ذیربط اهتمام مضاعف در ساماندهی تولید، عرضه و صادرات این محصول با رفع مشکلات و سختیهای پیشروی کشاورزان و تسهیل تجارت و صادرات آن برای فعالان اقتصادی این حوزه فراهم کنند.
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر مشکلات و موانع پیشروی این صنعت را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: اجرا استاندارد G. A. P در تولید خرما، اصلاح و نوسازی نخیلات استان بوشهر، اصلاح سیستم آبیاری در پیشرفت اقتصادی باغداری، توسعه صنایع جانبی و فرآوری خرما با هدف ایجاد ارزش افزوده در این محصول مورد تأکید است.
وی، اصلاح قوانین و مقررات ناکارآمد بهویژه موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات را بهعنوان یکی از چالشهای عمده در روند توسعه صادرات خرما برشمرد.
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر با تأکید بر توجه به ارتقا سیستم بستهبندی خرما همگام با کشورهای پیشرو اضافه کرد: احداث شهرک خرما و پایانه صادراتی محصولات کشاورزی توسط دستگاههای متولی از جمله صمت، جهاد کشاورزی، توسعه تجارت، اتاق بازرگانی، وزارت راه و شهرسازی و شرکت شهرکهای صنعتی یک ضرورت است.
وی توسعه صادرات خرما و محصولات فرآوری آن از برنامههای مهم سال جاری دانست و تصریح کرد: برپایی نمایشگاه، جشنواره و میز ملی خرما در استان بوشهر فرصت مهمی برای توسعه صادرات این محصول فراهم کرده است.