خورشید گزدرازی
شامگاه جمعه در نشست فعالان اقتصادی بوشهر با سفرای ازبکستان و تاجیکستان در ایران اظهار کرد: استان بوشهر با ۷۰۰ کیلومتر مرز آبی با خلیج فارس و ۱۵ بندر فعال تجاری اقتصادی یکی از قطبهای تجاری اقتصادی و انرژی کشور است.
وی با اشاره به اینکه ۶۵ درصد مردم بوشهر در حوزه تجارت و بازرگانی فعالیت میکنند، افزود: از مقاصد صادراتی بنادر استان بوشهر کشورهای حاشیه خلیج فارس، آسیایی جنوب شرق و آفریقا میتوان نام برد.
رییس اتاق بازرگانی بوشهر تصریح کرد: با تصویب منطقه آزاد بوشهر که یکی از انتظارات ۳۰ساله فعالان اقتصادی بود کلید گشایش دروازه توسعه اشتغال، تولید، صادرات و احیای دوباره نقش تاریخی بندر بوشهر در عرصه تجارت و بازرگانی بین المللی و منطقهای فراهم شده است.
گزدرازی ادامه داد: منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با سرمایهگذاری خوبی انجام گرفته به قطب انرژی ایران تبدیل شده است.
وی صنایع معدنی را از دیگر ظرفیتهای استان برشمرد و گفت: این استان در زمینه سیمان و سنگ آهک فعال و با توجه به ساحلی بودن و نزدیکی منابع معدنی به ساحل از پتانسیلهای بالای برای صدور مواد معدنی فرآوری شده و خام برخوردار است.
رییس اتاق بازرگانی بوشهر عنوان کرد: در حوزه کشاورزی استان بوشهر با دارا بودن نخلستانهای وسیع امکان تولید، فرآوری و بستهبندی خرما دارد و فراوانی و تنوع آبزیان و جایگاه مهم استان در تولید میگو پرورشی سبب شده به یکی از قطبهای میگو پرورشی تبدیل شود.
گزدرازی ادامه داد: همچنین این استان قطب تولید گوجه فرنگی خارج از فصل و صیفیجات و محصولات گلخانهای است.
وی از آمادگی اتاق بازرگانی جهت تسهیل مبادلات تجاری استان بوشهر با کشورهای تاجیکستان و ازبکستان خبر داد و گفت: اعزام هیاتهای تجاری و شرکت نمایشگاهها از اقدامات ۲ جانبهای است که میتواند انجام شود.