برنامه‌ریزی در عرصه فرانفت ضروری است

ایرنا نوشت: نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: در کشور باید به فرامواد انرژی هیدورکربنی فکر و روی عرصه فرا نفت برنامه ریزی ویژه شود.

آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری روز پنجشنبه در جشنواره بین المللی تجربیات برتر کارآفرینی در بوشهر افزود: حوزه نفت و انرژی هیدروکربنی یک تجارت کلان است که در خاورمیانه اکنون تنها کشف، استحصال، پالایش و عرضه آن انجام می‌شود.

وی بیان کرد: اکنون در عرصه صنایع بالا دستی هیدروکربنی مشغول هستیم که اشتباه است زیرا بزرگ‌ترین ثروت در صنایع پایین دستی و تبدیلی است.
صفایی بوشهری افزود: همیشه در حوزه اقتصاد مهم صنایع بالادستی نیست بلکه مهم تبدیل انرژی به محصول پایین دستی و دانش بنیان است.
صفایی بوشهری ادامه داد: تحقق این مهم باعث می‌شود تمام عایدات نفت تنها به کشور مبدا نفت برسد.
وی تاکید کرد: باید یک نهضتی صورت گیرد تا جوانان مسلط به سمت شکوفایی اقتصاد کشور حرکت کنند و علاوه بر پویایی اقتصاد ملی بتوانند در اقتصاد جهانی نیز تاثیرگذار ظاهر شوند.
صفایی بوشهری با اشاره به پایین بودن سهم کشور از اقتصاد کرانه‌ای اظهارداشت: این سهم در اقتصاد کشور اکنون ۲.۷ درصد است و برای کشورهای حوزه خلیج فارس نیز سهم یاد شده در همین حد و حدود است.
وی افزود: در آینده کسانی می‌توانند نظم نوین اقتصاد جهان را ترسیم و مدیریت کنند که مدیریت دریاها را داشته باشند.
صفایی بوشهری اظهارداشت: به همین دلیل است که اکنون تئورسین‌های اقتصاد جهان بر این اندیشه هستند تا بتوانند مدیریت دریاها بویژه دریاهای برخوردار رتبه ژئو استراتژیک را به دست گیرند.
وی گفت: کرانه همواره دارای مواد اولیه تولیدی و دریا غنی‌ترین حوزه تولید فکر اقتصاد است.
صفایی بوشهری ادامه داد: همواره دریاها در کنار خود تمدن دیدند و یکی از ارکان مهم تمدن، اقتصاد تمدنی بوده است برای همین امر جنگ‌های زیادی صورت گرفته تا قدرت‌ها به حوزه دریا راه یابند که عمده دلیل آن جغرافیای غنی اقتصاد دریا است.
وی افزود: کارآفرینی اقتصاد کرانه‌ای یکی از ظرفیت دارترین عرصه تولید است و از سوی عرصه ایجاد ارزش افزوده بر اساس تبدیل مواد اولیه به فرآورده‌های نوین است.
صفایی بوشهری اظهارداشت: سرزمینی در عرصه اقتصادی موفق است که با نگاه اقتصادی شاخص آن در اقتصاد کرانه بتواند ظرفیت‌های بروز و فوق روز را کشف و بعد ازآن تمام ظرفیت‌ها را با دانش، علم و فناوری به فرآورده‌های پایین دستی تبدیل کند.
وی تاکید کرد: چنانچه بخواهیم تمدن اسلامی یا تمدن حوزه خاورمیانه حسب ظرفیت بالا از حیث اقتصادی و بویژه اقتصاد انرژی جهان را تحت تاثیر قرار دهیم باید فرامواد انرژی هیدروکربنی فکر کنیم.