تحریم‌ها و بروکراسی، حال و روز صنعت استان بوشهر را بد کرده است

تحریم‌ها و بروکراسی

خورشید گزدرازی در نشست بررسی فعالیت‌های اقتصادی استان بوشهر گفت: بخشی از مشکلات این حوزه ناشی از شرایط خاص کشور و تحریم‌ها و بخشی دیگر ناشی از بروکراسی شدید اداری خواهد شد که این دو موضوع حال و روز صنعت استان را بد کرده است.

وی بیان کرد: در چنین شرایطی دستگاه‌های اجرایی برای حل مشکلات فعالان اقتصادی پیشگام شوند در غیر این صورت تعدد بخش نامه‌ها و دستور العمل‌های ابلاغی باعث سردرگمی فعالان اقتصادی است.
گزدرازی ادامه داد: با این حال با توجه به نامگذاری سال جاری با شعار رونق تولید همه مسئولان برای بهبود فضای کسب و کار و اشتغال مسئولیت خطیری را عهده دار هستند.
وی اظهارداشت: در این زمینه اتاق بازرگانی آمادگی دارد برای تحقق شعار سال مشکلات فراروی فعالان اقتصادی استان را احصا و همراه با ارائه راهکار به مسئولان کشوری ارائه دهد.
گزدرازی ادامه داد: اتاق بازرگانی بندر بوشهر با هدف رونق تولید و بهبود فضای کسب و کار اهدافی را در دستور کار خود برای سال جاری قرار داده است.
وی بیان کرد: پایش بهبود فضای کسب و کار، برگزاری سمینارهای مختلف و هدفمند آموزشی در موضوع‌های مالیات بر ارزش افزوده، تامین اجتماعی، ارز و راه‌های بازگشت ارز حاصل از صادرات از جمله برنامه‌های اتاق بازرگانی بندر بوشهر برای سال جاری است.
گزدرازی ادامه داد: چابک‌سازی کمیسیون‌های تخصصی و تکثیر تشکل‌های زیر مجموعه اتاق، برگزاری جشنواره و حضور در نمایشگاه‌های استانی، ملی و بین المللی از دیگر رویکردهای اتاق بازرگانی بندر بوشهر برای امسال است.
وی افزود: ارتباط هوشمندانه با مراکز علمی دنیا با هدف برخورداری از علم و دانش روز برای پیشبرد هر چه مطلوب‌تر برنامه‌های حوزه اقتصادی رویکرد راهبردی اتاق بازرگانی بندر بوشهر است.
رئیس اتاق بازرگانی بندر بوشهر همچنین با قدردانی‌های از پیگیری‌های استاندار بوشهر گفت: در سفر تیم اقتصادی استان بوشهر به تهران به ریاست استاندار مشکل برقرار نبودن ۲۰ درصد تخفیف سود بازرگانی با قول مدیر گمرک جمهوری اسلامی ایران برطرف شده است.

 

گزدرازی افزود: در این زمینه یک سری استثناهایی وجود داشته که انتظار می‌رود با برداشته شدن آن زمینه رونق بیش از پیش فعالیت اقتصادی در استان بوشهر فراهم شود.
وی بیان کرد: تجارت در استان بوشهر جز معاش اصلی مردم است که بیشترین حوزه کسب و کار را به خود اختصاص داده از این رو انتظار می‌رود با رونق بندر و گمرک شاهد پویایی مجدد فعالیت‌های این حوزه باشیم.
در ادامه محمد رضا مودودی سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران نیز در این نشست افزود: مشوق‌ها‌های صادراتی باید به نوعی اعمال شود که باعث ایجاد تحرک حوزه فعالیت‌های تجاری شود که در این زمینه نیز فعالان اقتصادی راهکار و طرح توجیهی مرتبط داشته باشند.
وی ادامه داد: برای نمونه زمینه فعال شدن کشتی باری مسافری در محور بوشهر- قطر با توجه به اهمیت آن در زمینه گردشگری و حمل کالا در سازمان توسعه تجارت به صورت جدی پیگیری می‌شود و برای این کشتی که در نوار ساحلی جنوب کشور نیز قابلیت خدمات دهی دارد باید طرح توجیه اقتصادی ارائه شود تا مشوق مورد نیاز آن تأمین شود.

 

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران در ارتباط با سیاست‌های ارزی گفت: سیاست جدید ارزی در دست پیگیری است که بزودی خبرهای خوبی از آن برای فعالان اقتصادی اطلاع‌رسانی می‌شود.
مودودی در ارتباط با موانع فراروی واردات ۱۰۰ قلم کالای جدید مرزنشینی اظهارداشت: این محدودیت با وارد کردن آن در موضوع تهاتر رفع رجوع می‌شود و نگرانی خاصی در این زمینه وجود ندارد.
وی یادآور شد: در حوزه مقابله با تحریم و جنگ اقتصادی برنامه‌هایی در سازمان توسعه تجارت با جزییات مطرح شده که در قالب آن هدف گیری و رویکردها به صورت عملیاتی مشخص شود.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: سال گذشته ۴۴ میلیارد دلار کالای غیرنفتی به خارج از کشور صادر شد که چین، امارات متحده عربی و عراق مقصد بیشترین کالاهای ایرانی بوده است.
مودودی ادامه داد: در این سال کشور از لحاظ اقتصادی با توجه به تحریم‌ها سال سختی را پشت سر گذاشت اما با این وجود در زمینه صادرات به کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان و عمان رکورد زدیم.
وی اظهار داشت: در سه ماه نخست امسال ۱۱.۵ میلیارد دلار کالا از کشور صادر شده که نسبت به مدت مشابه پارسال تغییری نداشته است.
مودودی یادآور شد: در حالی که در سه ماه ابتدایی پارسال ۲۸ میلیون تن کالای غیرنفتی از کشور صادر شده بود امسال با افزایش ۴۵ درصدی به ۴۰ میلیون تن رسیده است.