خورشید گزدرازی در نشست کمیته مشترک ایران و بنگلادش اظهار کرد: از سال ۹۶ اتاق بوشهر معین تجاری کشور بنگلادش بوده و از آن زمان تاکنون در جهت توسعه مناسبات و معرفی فرصتهای تجاری برای بازار ۱۷۰ میلیون نفری کشور بنگلادش اقدامات متعددی انجام گرفته است.
اولین نشست کمیته مشترک بازرگانی ایران و بنگلادش به منظور معارفه و معرفی فعالیتهای این کمیته مشترک به ریاست خورشید گزدرازی رییس اتاق بوشهر و رییس کمیته مشترک ایران و بنگلادش در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.
در ایننشست که با حضورنمایندگان سازمان توسعه تجارت، وزارت امور خارجه، اتاق ایران، دبیر کمیته مشترک و اعضا کمیته مشترک که شامل فعالان اقتصادی فعال در حوزه تجارت با بنگلادش بودند برگزار شد پیرامون توسعه تجارت ایران و بنگلادش بحث و تبادل نظر شد.
حضور در نمایشگاههای مرتبط، اعزام هیاتهای تجاری و تسهیل امور فعالان اقتصادی جهت توسعه مراودات از مهمترین مباحث مطرح شده در این نشست بود.
رئیس کمیته مشترک ایران و بنگلادش گفت: تعاملات اقتصادی ایران و بنگلادش با ساز و کارهای تعریف شده با محوریت استان بوشهر افزایش پیدا میکند.
خورشید گزدرازی در نشست کمیته مشترک ایران و بنگلادش اظهار کرد: از سال ۹۶ اتاق بوشهر معین تجاری کشور بنگلادش بوده و از آن زمان تاکنون در جهت توسعه مناسبات و معرفی فرصتهای تجاری برای بازار ۱۷۰ میلیون نفری کشور بنگلادش اقدامات متعددی انجام گرفته است.
وی بیان کرد: از مهمترین اقدامهای انجام شده میتوان به برگزاری نشستهای متعدد با سفیر و رایزن بازرگانی بنگلادش در تهران و سفیر و سفارتخانه ایران در بنگلادش، نشست با فعالان اقتصادی بنگلادش، بازدید از نمایشگاه DITF داکا و حضور در اجلاس D۸ در داکا اشاره کرد.
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر تصریح کرد: حضور سفیر و رایزن بازرگانی سفارت بنگلادش در نمایشگاه خرمای استان و دیدار با انجمنها و تشکلها و فعالان اقتصادی، برگزاری دوره آموزشی تجارت با بنگلادش، انجام طرح مطالعاتی پیرامون بنگلادش و تاسیس کمیته مشترک بازرگانی ایران-بنگلادش از دیگر اقدامات انجام شده در این بخش است.
گزدرازی ادامه داد: مهمترین زمینه فعالیت کمیته مشترک بازرگانی ایران و بنگلادش، توسعه همکاریها و افزایش مناسبات تجاری با کشور بنگلادش، تلاش در مسیر توسعه ارتباطات و همکاریهای فی مابین اتاقهای بازرگانی دو کشور، برقراری ارتباط با سایر اعضا اتاق (دارای تعامل اقتصادی با بنگلادش)، شبکه سازی، هم افزایی، شناسایی مشکلات کار با آن کشور و تلاش گروهی برای حل مشکلات و معرفی فرصتها است.
*ایجاد ارتباط اتاقهای بازرگانی کشور با اتاقهای بازرگانی شهرهای مهم بنگلادش*
وی بیان کرد: پیشنهادات این کمیسیون جهت توسعه همکاری ایران و بنگلادش شامل فراهم کردن امکان حضور رایزن بازرگانی ایران در بنگلادش، امکان ایجاد ارتباط اتاقهای بازرگانی کشور با اتاقهای بازرگانی شهرهای مهم کشور بنگلادش و امکان خواهرخواندگی یکی از بنادر مهم کشور با یکی از بنادر مهم بنگلادش است.
رئیس اتاق بازرگانی بوشهر اظهار کرد: توجه به تعرفههای ترجیحی در روند تجاری بین دو کشور با هدف توسعه مراودات، امکان ارتباط مستمر ماهیانه سفارت جمهوری اسلامی ایران در داکا با کمیته مشترک بازرگانی ایران-بنگلادش به منظور بررسی راههای توسعه تجارت و اعلام گزارشات دوجانبه مربوط به آخرین تحولات از دیگر ظرفیتهای پیش بینی شده برای توسعه تعاملات اقتصادی ایران و بنگلادش است.
رئیس کمیته مشترک بازرگانی ایران و بنگلادش گفت: برگزاری نشستهای مستمر رو در رو میان تجار دوطرف در حوزههای دارای ظرفیت، حضور فعالان و شرکتهای تولیدی کشور بنگلادش در حوزههای کشاورزی و معدنی در نمایشگاههای و جشنوارههای برگزار شده در ایران، برگزاری دورههای آموزشی نحوه ورود به بازار بنگلادش با همکاری سازمان توسعه تجارت و سفارت محترم ایران در این ارتباط قابل بیان است.
*افزایش مبادله هیاتهای تجاری بخش خصوصی ۲ کشور*
وی ادامه داد: فعالسازی مکانیسم تهاتر فی مابین دو کشور، پیگیری تسهیل همکاریهای بانکی دوطرف، افزایش مبادله هیاتهای تجاری بخش خصوصی ۲ کشور، تشکیل کمیته متناظر در کشور بنگلادش نیز مورد توجه ویژه قرار داد.
گزدرازی افزود: با همکاری سازمان توسعه تجارت و وزارت خارجه نشستی با سفیر بنگلادش در ایران گرفته شود و مسائل احصا شده با حضور سفیر و رایزن بازرگانی بنگلادش در ایران مورد بررسی قرار گیرد.
وی گفت: کشور بنگلادش ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه مبادلات اقتصادی دارد و تلاش ما استفاده از این ظرفیتها در جهت گسترش فعالیتها است