رئیس دفتر رئیس جمهور در اتاق بازرگانی بوشهر:
بخش خصوصی نخواهد که دولت همۀ مشکلات را حل کند/ قیمت واقعی دلار ۶ تا ۷ هزار تومان است
محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور و در سفر به استان بوشهر در ملاقات با اعضای اتاق بازرگانی بوشهر با بیان اینکه ما از این شرایط سخت عبور خواهیم کرد؛ قیمت دلار را ۶ تا ۷ هزار تومان اعلام نمود. واعظی که در نشست با فعالان اقتصادی استان بوشهر، مستمع مشکلات و مضلات توسعه در کشور و استان بود مدیران دستگاههای اجرایی را مکلف به انعطاف در مقابل بخش خصوصی دانست و گفت: «مدیران باید انعطاف داشته باشند و مشکلات را به گونهای حل کنند که بخش خصوصی وجود داشته باشد. بخش خصوصی باید اول کار کند و درآمد داشته باشد تا بتواند مالیات بدهد؛ بدون بخش خصوصی ما هم وجود نداریم».
ابدا شرایط عادی نداریم
واعظی با اشاره به مشکلات بخش خصوصی اعلام کرد: «بخش خصوصی نخواهد که دولت همه چیز را حل کند. بخش خصوصی میتواند کنسرسیوم بسازد و مشکلات را خودشان با تعامل با یکدیگر حل کنند».
رئیس دفتر رئیس جمهور در خصوص شرایط کنونی کشور گفت: «در ارتباط با شرایط امروز ما ابدا شرایط عادی نداریم؛ با شرایط ویژهای رو در روییم که یک تحریم بیسابقه بر ما تحمیل شده است؛ آمریکا با همه وجود با تمام سفارت خانه ها، وزارت خارجه، وزارت خزانه داری و سیستم اطلاعاتی قدرتمند خود تحریمها را کنترل میکند. شرکتهای خصوصی و بانکهای اروپایی به دلیل سیاستهای امریکا میترسند و حاضر به همکاری با ما نیستند».
روشهای نوین برای دور زدن تحریمها خواهیم یافت
محمود واعظی در بخش دیگر سخنانش اشاره کرد: «دولت به آرامی خودش را پیدا میکند و همه منافذی که میشود با آن نفس کشید تا کالا جابه جا شود و پول را به داخل یا خارج منتقل کند شناسایی میکند».
سرپرست نهاد ریاست جمهوری در دیدار با اعضای اتاق بازرگانی بوشهر به نقش فعالان بخش خصوصی در دور زدن تحریمها اشاره کرد و گفت: «بخش خصوصی ما الان نسبت به دو سه ماه قبل تفاوت پیدا کرده. در ابتدای به دنبال راههای سال ۹۱ بود که توسط امریکا مسدود شده؛ الان بخش خصوصی ما راههای مختلفی پیدا کرده«.
قیمت دلار ۶ تا ۷ هزار تومان است
واعظی با بیان این که «باید از صادرات در مقابل واردات حمایت کنیم» شرط آن را «عدم فشار به ارز کشور» دانست و قیمت واقعی دلار را این گونه اعلام کرد: «قیمت واقعی دلار ۶ تا ۷ هزار تومان است. اما آنچه که قیمت را بالا میبرد جنگ روانی و تبلیغاتی و التهابات ناشی از آن است. اگر درست صادرات و واردات صورت بگیرد فشاری به بازار ارز نمیآید». و در پایان تأکید کرد که «این شرایط برای مدت زمان زیادی نمیتواند ادامه پیدا کند؛ اگر آنان ببینند که ما باهم متحد و یکدل هستیم و زیر بار این شرایط کمر خم نکردهایم این شرایط ادامه پیدا نخواهد کرد».
چهار درخواست رئیس اتاق بازرگانی بوشهر
خورشید گزدرازی، رئیس اتاق بازرگانی بوشهر با توجه به رکود گستردۀ حاکم بر استان بوشهر گفت: «بنادر ما ضررده شده اند. با توجه به این رکود، ما منتظر دستورات و تدابیر ویژه دولت تدبیر و امید هستیم تا از رکود حاکم بر اقتصاد استان بکاهیم. این رکود دامنگیر همه استان شده است و تمام بخشهای اقتصادی استان درگیر کرده است».
در همین راستا خورشید گزدرازی، رئیس اتاق بازرگانی بوشهر چهار درخواست از رئیس دفتر ریاست جمهور ایراد کرد:
• احیا و اعمال ۲۰ درصد تخفیف سود گمرکی بدون لحاظ کردن استثناهای آن هستیم
• توجه ویژه به پتانسیل رابطه با قطر با توجه به تمایل دو سویه و تحریم بودن منطقهای قطر و تحریم جهانی ایران.
• انتقال پروندههای شرکتهای بزرگ پتروشیمی که در حوزه استان هستند که مالیات آنان به جاهای دیگر تعلیق میگیرد اما محل استقرار صنایع آنان در استان بوشهر است.
• لحاظ شدن سهمیهای خاص در بورس مواد پتروشیمی برای تجار استان بوشهر با توجه به محدودیتهای مالی که استان با آن مواجه است و از این بازار بیبهره مانده است.
• در ادامه این نشست فعالان حوزه اقتصاد در محورهای مختلف این حوزه به بیان نقطه نظرات، مشکلات و راه حلهای مفید برای خروج از این رکود و چابک شدن استان پرداختند.