فعال شدن خط دریایی بوشهر- قطر/ مشوق اقتصادی پیشکش؛ مُرّ قانون برای فعالان اقتصادی اجرا شود

خلیج فارس: رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان بوشهر گفت: اگر تا پیش از این از دستگاههای اجرایی درخواست می‌کردیم برای کمک به رونق تجارت، قوانین را با انعطاف اجرا کنند، به دلیل تعدد بخشنامه‌های صادره طی یکسال اخیر، امروز درخواست مشوق و انعطاف قانون نداریم، بلکه می‌گوییم مُرّ قانون برای فعالان اقتصادی و تجاری اجرا شود تا از سردرگمی خارج شوند.
خورشید گزدرازی در حاشیه بازدید از دفتر هفته نامه و پایگاه اطلاع‌رسانی «خلیج فارس»، در گفتگو با مدیرمسئول و خبرنگاران این رسانه، به پرسش‌های مطرح شده پاسخ داد.

وی با اشاره به اینکه براساس پایش‌های ملی، فضای کسب و کار در استان بوشهر مطلوب نیست، اظهار داشت: این پایش‌ها در قالب ۸۰ آیتم بصورت نامحسوس از فعالان حوزه صنعت، تجارت و کشاورزی اخذ می‌شود و نتایج آن تا حدود زیادی بیانگر شاخص فضای کسب و کار در استان‌ها است که بوشهر در نتایج فصلی رتبه خوبی ندارد.
گزدرازی با اشاره به گشایشی که بعد از توافق برجام برای سرمایه‌گذاری و رونق تبادلات مالی رقم خورد، اظهار داشت: یکی از دلایل رکود و فضای نامناسب کسب و کار، علاوه بر تشدید تحریم ها، نوسانات ارزی طی ۱.۵ سال اخیر می‌باشد. در کنار آن، تعدد بخشنامه‌های صادره نیز فعالان تجاری را دچار سردرگمی کرده است.
رییس اتاق بازرگانی بندر بوشهر افزود: بخشنامه‌های متعدد و بعضا متفاوت زمینه تفسیر شخصی مسئولان را درباره قوانین هم در پی دارد و بعضا وقتی که محموله گوجه یا خرما پشت در گمرک بوده، بخشنامه ممنوعیت صادرات یا افزایش عوارض آن می‌رسید، بدون توجه به رایزنی‌هایی که با طرف خارجی صورت گرفته و هزینه‌هایی که تحمیل شده و از همه مهمتر وضع عوارض بر صادرات براساس برنامه ششم توسعه غیرقانونی است. نهایتا پس از طی شدن دو هفته رایزنی، می‌بینیم تعرفه چندبرابری صادرات خرما برداشته می‌شود، بدون اینکه به آثار چنین بخشنامه‌هایی توجه شود.

وی مشکلات مالیاتی و بیمه را از دیگر چالش‌های فضای کسب و کار در بوشهر و کشور دانست و اظهار داشت: اینکه اغلب مودیان مالیاتی نسبت به تشخیص ممیز مالیاتی معترض و راهروهای هیات حل اختلاف مالیاتی شلوغ‌تر از اداره مالیات می‌شود، یکی از دلایل آن‌عدم تشخیص صحیح ممیز مالیاتی و اعتراض فعالان اقتصادی است.
به گفته گزدرازی، چنان عرصه بر فعالان اقتصادی و تجاری تنگ آمده که آن‌ها خواستار اجرای مُرّ قانون هستند نه بیشتر نه کمتر، درحالی که قبلا توصیه می‌شد که برای رونق اقتصادی، قوانین با انعطاف و نرم‌تر اجرا شوند.

خط مسافری و باری بوشهر-قطر فعال می‌شود

رییس اتاق بازرگانی بندر بوشهر با اشاره به حضور یک شناور بزرگ از روز گذشته در بندر بوشهر اظهار داشت: این شناور با ظرفیت ۱۸۰۰ مسافر، ۱۰۰ کانتینر و ۷۰۰ خودرو ظرفیت بسیار خوبی برای ترددهای مسافری و باری از بوشهر به قطر است.
گزدرازی ادامه داد: باید از فرصت پیش آمده بهره برد و زمینه تبدیل بوشهر به هاب مبادلات تجاری و مسافری بین ایران و قطر بهره برد و از سرمایه گذار مربوطه حمایت کرد، طوری که قرار است هفته‌ای دو روز بین بوشهر و دوحه در تردد باشد و بزودی بخش مسافری و تورهای گردشگری آن نیز فعال می‌شود که اگر مورد حمایت قرار بگیرد، امکان فعالیت در ۳ روز از هفته را دارد.

وی خاطرنشان کرد: در شرایط تحریم و دشواری مبادلات مالی، قطر می‌تواند فرصت خوبی برای تامین نیازهای کشور باشد و خارج از بروکراسی‌های معمول و البته رعایت الزامات بهداشتی و استانداردها، زمینه ساز ورود مواد غذایی و حتی کالاهای حوزه تولیدات باشد، از این رو ما به عنوان اتاق بازرگانی نسبت به معرفی فرصت پیش آمده از طریق این شناور بزرگ و مجهز برای انتقال بار به قطر و جذب صادرکنندگان فعالیت می‌کنیم، دستگاههای اجرایی نیز در حوزه اختیارات خود از استمرار فعالیت آن حمایت کافی داشته باشند تا شاهد رونقی در زمینه مبادلات تجاری برای بوشهر باشیم.

بوشهر در انتظار پنجره واحد سرمایه‌گذاری

گزدرازی در پاسخ به سوالی مبنی بر طولانی بودن پروسه سرمایه‌گذاری و فعالیت اقتصادی در کشور و خصوصا استان که منجر به گلایه و کنار رفتن افراد توانمند می‌شود، تصریح کرد: اگر سریع‌تر پنجره واحد سرمایه‌گذاری در استان شکل بگیرد، همه دستگاههای متولی پاسخ به استعلام و صدور مجوز خارج از موازی کاری و در کوتاهترین زمان پاسخ‌ها را ارائه می‌دهند، اما هنوز این مهم در بوشهر رقم نخورده است.
وی همچنین درباره گلایه فعالان تجاری درباره توقیف محموله‌ها در خروجی استان خصوصا ایست بازرسی شهید صلاحی دشتستان آن هم به اصطلاح «ظن قاچاق» اظهار داشت: برای کاهش این مشکل، در شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت پیشنهاد قرارگیری نمایندگان گمرک و تعزیرات در کنار ایست بازرسی نیروی انتظامی دادیم که توقیف کالاهای دارای مجوز ترخیص از گمرک به ظن قاچاق کمتر شود؛ اما در شرایطی که دستگاههای متولی قول فعال کردن آن تا آخر سال گذشته را دادند، ولی هنوز عملیاتی نشده است.
به گفته وی، این مهم در اولین جلسه آینده شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با حضور استاندار پیگیری خواهد شد و قطعا درصورت فعال شدن کارشناس تعزیرات، گمرک و پلیس در کنار همدیگر در ایست بازرسی، درباره محموله مظنون به قاچاق شفاف‌تر تصمیم گیری شده و فقط برخی موارد خاص به تعزیرات ارجاع می‌گردد.

 

شرایط صادرات خرمای استان رو به پیشرفت

رییس پارلمان بخش خصوصی استان بوشهر در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه خرما به عنوان محصول مهم استان نیازمند سرمایه‌گذاری درخصوص بهبود تولید و بسته‌بندی صادراتی است اظهار داشت: انجمن ملی خرمای ایران که زیرمجموعه اتاق بازرگانی بوشهر است، طی سال‌های اخیر قدم‌های خوبی با همراهی فعالان این عرصه برداشته و سال گذشته اولین نمایشگاه خرما در استان فرصت مناسبی برای ارتباط گیری و بهبود شرایط فعالیت میان زنجیره تولید و بسته‌بندی فراهم کرد.
وی ادامه داد: خوشبختانه طی سالیان اخیر در زمینه فرآوری خرما و تولید محصولات متنوع از آن اتفاقات خوبی در استان صورت گرفته و حتی یکی از برندهای شکلات خرمایی استان دارای بازار خوب بین المللی شده، ولی تلاش داریم تا در دومین نمایشگاه خرما که آبان ماه امسال در مقیاس بین المللی برگزار خواهد شد، درخصوص بازارهای صادراتی و موضوعات مرتبط با خرماهای موردپسند بازار اقدامات موثرتری صورت بگیرد.

حساب و کتاب اتاق بازرگانی منتشر می‌شود

گزدرازی همچنین با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی همانند دفاتر حقوقی در تیرماه اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه می‌دهد، اظهار داشت: همزمان گزارش درآمد و هزینه‌های اتاق بازرگانی بوشهر در سایت اطلاع‌رسانی اتاق منتشر می‌شود تا گامی در راستای شفاف‌سازی و اطلاع اعضا و هم استانی‌ها باشد.

اتاق بازرگانی صدای رسای بخش خصوصی و مرجع آمارهای واقعی شود

در این نشست مدیرمسئول هفته نامه و پایگاه اطلاع‌رسانی «خلیج فارس» گفت: اتاق بازرگانی بوشهر از دوره مدیریت شریف‌پور و گزدرازی ظهور و بروز بیشتری در سطح جامعه و حوزه مرتبط با خود و نشست‌های پیگیری بهبود فضای کسب و کار با مسئولان دارد، درحالی که تا قبل از این محدود به صدور کارت بازرگانی بودند.

علی احمدی ادامه داد: با توجه به اعلام اینکه بعضا آمارهای غیرواقعی از سوی دستگاههای دولتی برای خوشایند مقامات بالادست از شرایط استان ارائه می‌شود، ضرورت دارد اتاق بازرگانی بوشهر با فعال کردن مرکز پژوهشی خود، گزارش‌های واقعی از آمار و شاخص‌های اقتصادی منتشر گردد تا افکار عمومی در جریان واقعیت‌ها قرار بگیرند.
احمدی ادامه داد: اتاق بازرگانی بوشهر نیازمند تقویت بخش رسانه‌ای خود است تا صدای رسای مطالبات بخش خصوصی باشد و دست کم بار مسئولیتی که در زمینه انعکاس این مهم دارد، از دوش خود بردارد.