نایب رئیس اتاق ایران: از اقتصاد کشور چگونه امانت داری کرده‌اید که صادرکنندگان را متهم می‌کنید

نایب رئیس اتاق ایران با اشاره به سخنان مطرح شده در زمینه بازگشت ارز حاصل از صادرات توسط صادرکنندگان به کشور گفت: اکنون این پرسش مطرح است که شما از اقتصاد کشور چگونه امانت داری کرده‌اید که حالا صادرکننده را به خیانت در امانت متهم می‌کنید.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، پدرام سلطانی، در همایش بزرگداشت روز صادرات استان، با تاکید بر اینکه این تفکر ریشه در اقتصاد بازرگانی با محوریت دولت دارد، افزود: برای رشد و شکوفایی صادرات از اقتصاد دولتی فاصله نگرفته‌ایم و تنها شعارهای صادراتی سر داده‌ایم.
وی ادامه داد: اقتصاد توزیعی کشور ما که بر مبنای فراوانی منابع شکل گرفته، خسارت زاست زیرا در این اقتصاد شهروند و دولت هر روز فقیرتر می‌شوند اما ما همچنان این مسیر را دنبال می‌کنیم. سلطانی، با بیان اینکه اقتصاد مبتنی بر تولید، خلاقیت و کارآفرینی باید در جامعه به عنوان ارزش تلقی شود گفت: صادرات جزئی از استراتژی توسعه کشور نیست بلکه خود آن است.
وی با تاکید بر اینکه باید با فساد به خوبی مبارزه شود و دیپلماسی در خدمت توسعه کشور قرار گیرد عنوان کرد: صادرات باید کانون این استراتژی اقتصادی کشور باشد. نایب رئیس اتاق ایران، تصریح کرد: صادرات به عنوان ابزاری به صورت نرم و باورپذیر کشورهای دنیا را تسخیر می‌کند و در این زمینه برخی از کشورها مانند چین به دنبال تسخیر اقتصاد دنیا هستند.
وی اظهار کرد: آنچه در پارادایم حکمرانی ما تعریف شده باید تغییر کند زیرا بر مبنای قانون و روش‌های کنونی صادرکنندگان کشور در تنگنا قرار می‌گیرند. سلطانی تصریح کرد: در صورتی که مبادلات تجاری با همسایگان و برخی کشورها تقویت می‌شد امروز در شرایط تحریم در تعاملات تجاری خود در دنیا لطمه کمتری می‌خوردیم.
وی تاکید کرد: وجود این دیدگاه که بار ارز آوری کشور به دوش صادرکنندگان است و همچنین اقتصاد تک محصول نفت، صادرات را زمین می‌زند. نایب رئیس اتاق ایران، بیان کرد: چنین اقتصادی نمی‌تواند بالنده شود زیرا در اقتصاد صادرکننده و تولید کننده باید بتوانند هزینه‌ها را با درآمد جبران کنند و با وجود تنگناها و مشکلات اقتصادی فعلی به تولید ادامه دهند.
سلطانی افزود: مجموعه تصمیم گیر، نرخ‌هایی برای برخی از محصولات مصوب می‌کنند که با هزینه‌های تولید کننده و صادرکنندگان هم خوانی ندارند زیرا هزینه کالای صادراتی از آبان ماه سال گذشته تاکنون ۱۲۰ درصد افزایش یافته، هزینه‌های حمل و نقل صادرات سه برابر شده و هزینه نقل و انتقال پول افزایش یافته است.
وی یادآور شد: باید در تنگناهای کنونی امکان فعالیت برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان فراهم و افزایش تولید ناخالص داخلی و صادرات احیا شود. نایب رئیس اتاق ایران گفت: کشور با وجود تمامی ظرفیت‌ها طی ماه‌های گذشته رشد چندانی نکرده و در رتبه‌بندی تجارت جهانی به تدریج سقوط کرده زیرا اشتراک نظر با مفاهیم بنیادین اقتصادی و توسعه در کشور به وجود نیامده است.