چالش جدی بازار گوجه بوشهر/ سرمایه‌گذاری قطر برای تولید گوشت در بوشهر/ تعطیلی ته‌لنجی در بنادر استان

وی با اشاره به اینکه فعالان تجاری اکنون به دلیل تحریم‌های خارجی در نوعی محاصره اقتصادی گرفتار شده‌اند، گفت: همچنین خودتحریمی‌ها دست و پای تجار را بسته است.

به گزارش «خلیج فارس»؛ خورشید گزدرازی در ادامه با بیان اینکه بوشهر از استان‌هایی بوده که بیشترین توفیق را در زمینه بازار قطر کسب کرده افزود: با رفت و آمدهایی که شد و مذاکراتی که صورت گرفت، به اقدامات اجرایی برای همکاری اقتصادی با این کشور رسیده و به عنوان یک کار اجرایی، مقدمات سرمایه‌گذاری کشور قطر در تولید گوشت قرمز در بوشهر آغاز شده است.

گزدرازی توضیح داد: قرار است شرکتی قطری که ۱۰ کشتی برای انتقال دام از استرالیا دارد، با فراهم کردن زیرساخت‌های قرنطینه و دامپزشکی، برای انتقال دام به بوشهر زمینه بسته‌بندی و فرآوری آن را مهیا کند که علاوه بر تامین بازار کشور ما، می‌تواند نیاز قطر را هم تامین نموده و زمینه ساز اشتغال و فرصت‌های اقتصادی جانبی برای بوشهر می‌باشد.
وی با اشاره به اینکه سرمایه گذار قطری در حال رفع نواقص زیرساخت‌ها مثل کشتارگاه چاهکوتاه می‌باشد، ابراز امیدواری کرد: تال ۶ ماه آینده شاهد اجرایی شدن این موضوع باشیم.
رییس اتاق بازرگانی بوشهر همچنین از مهیا شدن ۱۰ غرفه فروش در بندر الرویس قطر برای انتقال کالا از بوشهر آماده شده، اظهار داشت: تلاش ما این است که بوشهر به پایلوت ترانزیت با کشور قطر مبدل شده و فراتر از آن به قطر به عنوان پلی برای صادرات محصولات نگاه کرد، چرا که ظرفیت‌های کشتی و حمل و نقل مناسبی خصوصا برای انتقال میگوی بوشهر به بازار اصلی آن که چین می‌باشد وجود دارد.
افتتاح دفتر ایران و قطر در اهواز جنبه تبلیغاتی داشت
وی در پاسخ به سوال «خلیج فارس» درباره اینکه اخیرا دفتر مشترک ایران و قطر در اهواز با هدف توسعه مبادلات با این کشور ایجاد شده، درحالی که فاصله و مزیت‌های بوشهر برای حضور در قطر مناسب‌تر است، تصریح کرد: شفاف عرض می‌کنم که این دفتر به مناسبت روز ملی صادرات به صورت نمادین در اهواز ایجاد شده و اگر سری به آنجا بزنید می‌بینید هیچ خبری نیست.

گزدرازی ادامه داد: بوشهر در زمینه ارتباط تجاری با قطر گام‌های اجرایی برداشته که پایلوت تولید گوشت قرمز که امیدواریم تا ۶ ماه آینده عملیاتی شود و همچنین توافق برای شروع خط کشتیرانی بوشهر-قطر پس از آماده‌سازی پایانه والفجر تا پایان امسال در راستای همین پیگیری‌ها بوده است. خط کشترانی که به دلیل هزینه‌های بالای پرواز، می‌تواند برای سفر تجار و مسافران مقرون به صرفه باشد.
مهمترین بازار خرمای استان در کشورهای روسیه و اوکراین
رییس اتاق بازرگانی بوشهر با بیان اینکه در اولین نمایشگاه خرما در ماه گذشته برگزاری دوره‌های بسته‌بندی و فرآوری برای فعالان این صنایع و اییجاد صندوق ملی حمایت از خرما دو دستاورد مهم بود، گفت: نخیلات و خرما مهمترین پتانسیل کشاورزی استان بوشهر است که ۱۵ درصد نیاز کشور از استان بوشهر تامین می‌کند.
وی ادامه داد: بازار اصلی صادرات خرمای بوشهر کشورهای اوراسیا مثل روسیه و اوکراین می‌باشد که حضور انجمن ملی خرما در زیرمجموعه اتاق بازرگانی بوشهر که از تولیدکننده تا فرآوری را در بر می‌گیرد، زمینه خوبی برای توسعه بازار فراهم کرده است.
چالش جدی در بازار گوجه فرنگی استان
وی گوجه فرنگی خارج فصل را دیگر محصول مهم استان در بخش کشاورزی دانست و گفت: هر سال تولیدکنندگان این محصول با مشکل بازار مواتجه هستند و امسال که گوجه فرنگی در لیست ممنوعه صادرات قرار دارد، این چالش بیشتر می‌باشد که امیدواریم در خصوص بازار صادراتی آن چاره اندیشی شود.
گزدرازی راهکار اصلی را مدیریت سطح زیرکشت گوجه فرنگی دانست و خاطرنشان کرد: از جهاد کشاورزی درخواست کرده‌ایم برای کاهش فشار به منابع زیرزمینی و جلوگیری از زیان کشاورزان، میزان کشت گوجه در مزارع مدیریت و محدود شود و سراغ کشت‌های جایگزین بروند.
تعطیلی ته لنجی در بنادر استان
رییس اتاق بازرگاتی بوشهر درخصوص سوالی پیرامون شرایط ته لنجی گفت: موضوع ته لنجی در استان به دلیل افزایش قیمت ارز منتفی شده و دیگر چیزی به نام ته لنجی در بنادر استان وجود ندارد.
گزدرازی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از ملوانان استان بوشهر بیکار و خانه‌نشین شده‌اند ادامه داد: مصوبه دولت برای کاهش قیمت سوخت شناورها درخصوص ته لنجی عملا کارایی نداشت و این برای شرایطی مناسب بود که قیمت ارز متعادل بود، نه امروز که یک کیسه برنج در امارات به ۸۰۰ هزارتومان رسیده و اگر به عنوان کالای ملوانی وارد کشور شود، بازار پذیرش آن را ندارد.
مالیات‌ها واقعی شود تا کارت‌های یکبار مصرف جمع شود
وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات اخیر رییس سازمان صنعت و تجارت استان مبنی بر ابطال ۴۰۰ کارت بازرگانی در بوشهر گفت: به عنوان متولی صدور کارت‌های بازرگانی، هیچ اعتقادی به صدور کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف ندارم. اگر قرار است اصلاحی انجام شود نیاز است مالیات‌ها واقعی شود تا بازرگانان به سمت این نوع کارت‌ها و در برخی موارد فرار مالیاتی نروند. البته این را بارها به دولت انعکاس داده ایم، ولی اقدامی نشده است.
پایانه صادراتی بوشهر سرگردان میالن وعده‌ها
گزدرازی درباره سوالی پیرامون سرنوشت پایانه صادرات مواد معدنی بوشهر گفت: این پروژه در دولت سابق داشت به نتیجه خوبی می‌رسید، ولی با تغییر مدیریت ها، نظر استاندار سابق این بود که پروژه به منطقه دیگری منتقل شود و از طرفی به دلیل مسائل زیست محیطی پایانه صادرات موادمعدنی، نهایتا جانمایی آن در ساحل شهرستان تنگستان در نظر گرفته شده است.
هتل ۵ ستاره بوشهر وارد مرحله اجرایی شد
وی همچنین درباره سوالی پیرامون ساخت هتل ۵ ستاره در جاده امام علی بوشهر با سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی که دو سال پیش کلنگ زنی شد بیان کرد: تغییر کاربری و دریافت مجوزهای این پروژه زمانبر شد و نهایتا از یک ماه اخیر روند عملیاتی پروژه و تجهیز کارگاه آغاز شده است.