گزدرازی: جلسات ما تنها به ابراز دردِ دل منتهی می‌شود

به گزارش روابط عمومی اتاق بوشهر، در این نشست رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی بندر بوشهر ضمن ابراز گلایه از مسئولین دولتی در سطح کلان گفت: متأسفانه جلسات ما تنها به ابراز دردِ دل منتهی می‌شود و از نتیجه‌بخشی و عملیاتی بودن فاصله گرفته است.

رییس اداره همکاری‌های بین‌المللی وابسته به مرکز اطلاع‌رسانی و امور بین‌الملل وزارت کشور با حضور در اتاق بوشهر، راه‌های تعاملات خارجی و ظرفیت‌های همکاری‌های بین‌المللی را با تنی چند از مسئولین اتاق بوشهر در میان گذاشت و در این زمینه با آنان به شور نشست.

گزدرازی رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندر بوشهر:

جلسات ما تنها به ابراز دردِ دل منتهی می‌شود

به گزارش روابط عمومی اتاق بوشهر، در این نشست رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی بندر بوشهر ضمن ابراز گلایه از مسئولین دولتی در سطح کلان گفت: متأسفانه جلسات ما تنها به ابراز دردِ دل منتهی می‌شود و از نتیجه‌بخشی و عملیاتی بودن فاصله گرفته است.
خورشید گزدرازی با اشاره به سفر هیأت تجاری بازرگانی بوشهر به کشور قطر و پیامدهای خوب آن، گفت: از مهمترین دستاوردهای سفر هیأت تجاری اتاق بوشهر به قطر، تأمین گوشت قرمز بود که متأسفانه به دلیل وجود محدودیت‌ها وعدم همکاری دستگاه‌های متولی، سرمایه‌گذار خارجی حاضر به انجام کار نشد.
گزدرازی تعدد قوانین دست و پا گیر، ضعف در حوزه لجستیک و صادرات، عدم وجود کشتی «رو رو پسنجر» جهت حمل کالای فاسد شدنی، بالا بودن هزینه سوخت، بی‌ثبات بودن قیمت مواد اولیه، حذف تخفیفات ویژه بازرگانان، موازی‌کاری دستگاه‌های دولتی را از جمله مسائل و مشکلات و موانع پیش‌روی فعالان اقتصادی عنوان کرد و افزود: وجود این موانع، باعث می‌شود بندر بوشهر به یکی بنادر ضررده تبدیل شده و رقابت در بازارهای بین‌المللی را از دست بدهد.
رئیس اتاق بوشهر با بیان اینکه برداشت سلیقه‌ای مدیران از قوانین و مقررات مانع بزرگ فعالیت فعالین اقتصادی شده است، گفت: متأسفانه مسئولین استانی و کشوری قوانین را نادیده گرفته و بخشنامه‌ها را ملاک عمل قرار می‌دهند و تعدد قوانین و برداشت سلیقه‌ای از قوانین موجود، فعالان اقتصادی را با مشکل جدی مواجه کرده است.
وی در ادامه با اشاره به بی‌توجهی به صنعت توریسم در استان خاطرنشان کرد: نقدترین پول دنیا در حوزه صنعت توریسم است که متأسفانه این مهم در استان نادیده گرفته می‌شود. استان بوشهر به دلیل شرایط اقلیمی و جغرافیایی گزینه مناسبی برای ایجاد و توسعه صنعت توریسم است؛ حال آنکه تا کنون در این حوزه گام موثری برداشته نشده و شرایط سرمایه‌گذاری در آن نیز ممکن نیست.
گزدرازی خواستار وحدت و یکپارچگی بیشتر دولت و بخش خصوصی شد و گفت: بخش خصوصی به عنوان مشاور در کنار دولت ایستاده و در همه مراحل همکاری خواهد داشت، تقاضای ما این است که دولت در مسائل اقتصادی از بخش خصوصی مشاوره بگیرد.
رئیس اتاق بازرگانی در پایان گفت: انتظار داریم مسائل و مشکلات به سمع و نظر وزیر محترم کشور رسانده شود و در راستای رفع آن اقدام عاجل صورت گیرد؛ چرا که تبعات سنگینی را برجای خواهد گذاشت.

ندیر پورجم عضو هیأت نمایندگان اتاق بوشهر:

نیازمند برنامه‌های جامع و بلندمدت هستیم

ندیر پورجم عضو هیأت نمایندگان اتاق بوشهر نیز در ادامه با اشاره به موقعیت کشور قطر گفت: کشور قطر با داشتن درآمد سرانه ۱۷۰ هزار دلار زندگی مرفهی دارند و جهت‌گیری ما نیز باید به سمت کالاهای لوکس و مشتری‌پسند آن باشد.
پورجم با اشاره به‌عدم وجود برنامه مدون و بلندمدت در اقتصاد کلان یادآور شد: با داشتن برنامه‌های کوتاه‌مدت نمی‌توان در عرصه جهانی فعالیت کرد و با این وضع قطعاً فرصت‌ها را از دست می‌دهیم. بر همین اساس، نیازمند برنامه‌های جامع بلندمدت هستیم و در این میان وزارت کشور می‌تواند به خوبی ایفای نقش کند.
پورجم افزود: بوشهر بعنوان دومین بندر کشور، از مرز خروجی مسافر بی‌بهره است که باید برای آن گیت خروجی در نظر گرفت و چنین ضعفی در شأن یک بندر قدیمی مانند بوشهر نیست.
پورجم اضافه کرد: حذف امتیازات بندر بوشهر به نوعی موجب ضررده بودن بندر بوشهر شده است و تقاضای بخش خصوصی احیاء تخفیفات و امتیازات بویژه ۲۰ درصد تخفیف سود بازرگانی و گمرکی برای فعالان اقتصادی ست.
در ادامه رییس اداره همکاری بین‌المللی مرکز اطلاع‌رسانی امور بین‌الملل وزارت کشور نیز ضمن تأیید مشکلات عنوان کرد: برای گذار از سختی‌ها، استان‌ها باید توانمندتر از قبل عمل کنند و برای ارتباط با سایر کشورها و یا تداوم روابط نیازمند تلاش و همکاری بیش از پیش هستیم.