استاندار بوشهر با اشاره به ضرورت استفاده از تولیدات با کیفیت استان، گفت: دستگاههای اداری و اجرایی، عمومی، دولتی و خصوصی بویژه شهرداریهای این استان میبایست اقلام و کالاهای مورد نیاز خود را از تولیدات با کیفیت این استان تامین کنند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بوشهر، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بندر بوشهر در بخش پیش از دستور سومین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان، با اشاره به تصویب لغو استثنائات ۲۰درصد تخفیف سود بازرگانی گفت: در قالب نشست کمیسیون ماده یک وزارت صنعت، معدن و تجارت، لغو استثنائات۲۰ درصد تخفیف سود بازرگانی در بندر بوشهر به تصویب رسید.
خورشید گزدرازی افزود: بر اساس این مصوبه کالاهای مبدأ بندر جبل علی امارات به مقصد بنادر استان بوشهر نیز مشمول ۲۰ درصد تخفیف سود بازرگانی میشوند.
وی اضافه کرد: همچنین منطقه ویژه ۲ اقتصادی بوشهر به عنوان پس کرانه کانتینری بندر بوشهر محسوب شده و ۲۰ درصد تخفیف یاد شده شامل این پسکرانه نیز میشود.
وی ادامه داد: تخفیف ۲۰ درصدی سود بازرگانی که با استثنائاتی همراه بوده، همواره سبب محروم شدن بوشهر از انتقال کالاهای تجاری به این بندر و رکود آن شده که حذف این استثنائات، زمینه ترغیب فعالان اقتصادی برای فعالیت در این بندر کهن را فراهم میکند.
گزدرازی با اشاره به اهمیت کار تجارت در استان یادآور شد: باتوجه به اینکه اشتغال و امرار معاشِ بخش قابلِ توجهی از شهروندان استان به صورت مستقیم و غیرمستقیم به بازرگانی خارجی و تجارت دریایی وابسته است، رونق یا رکود این فعالیتها نقش بسزایی در وضعیت معیشت آنان دارد.
گزدرازی در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: در ارتباط با نحوه عملکرد بازرسان و حسابرسان سازمان تامین اجتماعی نیز انتظار میرود در شرایط خاص کنونی کشور با هدف حمایت از واحدهای تولیدی بازنگری لازم در این بخش صورت گیرد.
دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان در ادامه با اشاره به ضرورت توسعه کشت گلخانهای اظهار داشت: در راستای توسعه کشت گلخانهای در استان نیز انتظار میرود در موضوع تامین آب با مدیریت صحیح و اصولی، زمینه رونق فعالیتهای این بخش فراهم شود.
گزدرازی ادامه داد: در شرایطی که استان بوشهر از لحاظ منابع آبی برای کشاورزی، استانی محروم محسوب میشود انتظار داریم با تدابیر لازم، زمینه بهبود وضعیت آب مورد نیاز بخش کشت گلخانهای استان فراهم شود.
رئیس اتاق بازرگانی بندر بوشهر منظور مدیریت منابع آب جهت افزایش و توسعه کشت گلخانهای خواستار اجرای بند «پ» ماده ۳۵ برنامه توسعه ششم شد.
در نظر گرفتن تسهیلات ویژه برای کشاورزان فعال در حوزه کشت گلخانهای با تشکیل کارگروهی مرکب از اتاق بازرگانی، جهاد کشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت به منظور شناسایی و اعلام تجهیزات موثر در بهینهسازی مصرف آب کشاورزی، تغییر تعرفه برق غیر پمپاژ گلخانهای از (ج-الف) به (الف-۳)، لغو اخذ تعهدنامه از کشاورزان توسط سازمان نظام مهندسی و اعطای تسهیلات بدون بهره جهت استفاده از تکنولوژی خورشیدی از جمله پیشنهادات مطرح شده توسط دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان بوشهر بود.
در ادامه استاندار بوشهر با اشاره به ضرورت استفاده از تولیدات با کیفیت استان، گفت: دستگاههای اداری و اجرایی، عمومی، دولتی و خصوصی بویژه شهرداریهای این استان میبایست اقلام و کالاهای مورد نیاز خود را از تولیدات با کیفیت این استان تامین کنند.
وی تاکید کرد: چنانچه امکانات و مصالح آنها با وجود تولیدات با کیفیت از خارج استان تامین شود، تخصیص آنها صفر میشود.
عبدالکریم گراون افزود: در راستای حمایت از تولیدات استان، ذیحسابان نیز باید نظارت داشته باشند تا خریدهای موردنیاز ادارات و دستگاههای اجرایی از تولیدات داخلی این استان تامین شود.
گراوند یادآور شد: وقتی کالای مورد نیاز در این استان تولید میشود، اقدام به خرید از استانهای دوردست علاوه بر تحمیل هزینههای مضاعف، به واحدهای تولیدی فعال در استان بوشهر نیز آسیب جدی میزند.
رئیس شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان بوشهر افزود: با توجه به ظرفیت مناسب موجود استان در حوزه فعالیت آزمایشگاههای همکار استاندارد، باید از این ظرفیت استفاده شود زیرا بوشهر از لحاظ خدمات حوزه آزمایشگاه همکار استاندارد، دارای ظرفیت قابل توجهی میباشد و در حال حاضر خدمات مورد نیاز استانهای مختلف کشور را ارائه میکند.
گراوند اظهارداشت: برگزاری منظم جلسههای شورای گفت و گو و همچنین نشست کارگروههای تخصصی زیر مجموعه نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان بوشهر که تاکنون منجر به حل مشکلات فعالان اقتصادی استان شده قابل تقدیر است.
وی افزود: دبیرخانه این شورا در اتاق بازرگانی بندر بوشهر، نگاه پیگیرانه مناسبی برای مصوبههای این شورا دارد که در این زمینه مدیران دستگاههای اجرایی نیز باید همراهیهای لازم را با آنان داشته باشند.
گراوند یادآور شد: با پیگیریهای صورت گرفته و حل برخی مشکلات فعالان اقتصادی پیش بینی میشود افق روشنی در بخشهای خدمات، تجارت و صنعت استان بوشهر رقم بخورد.
وی افزود: در این خصوص تامین اجتماعی و اداره امور مالیاتی استان نیز باید تعامل دوسویه و سازندهای با واحدهای تولیدی و بستهبندی استان بوشهر داشته باشند.
استاندار بوشهر تاکید کرد: در ارتباط با فعالیتهای بازرسی و حسابرسی تامین اجتماعی باید نظارت دقیق بر فعالیتهای آنان صورت گیرد زیرا در شرایط خاص کنونی باید بیش از هر زمان دیگری واحدهای تولیدی مورد حمایت قرار گیرند.
گراوند تاکید کرد: واحدهای بستهبندی خرما و آبزیان استان بوشهر از ظرفیت قابل توجهی برخوردار است که برای پایداری اشتغال آنها باید حمایت خاص از این بخش صورت گیرد.
رئیس شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی بیان کرد: واحدهای تولیدی که با دریافت وام در راه توسعه استان بوشهر گام برداشتند باید به صورت ویژه مورد حمایت قرار گیرند.